Hyundai osvojio ukupno 6 nagrada, IONIQ 5 proglašen za ‘Automobil godine 2021’
  • IONIQ 5 osvaja titulu ‘ Automobil godine prema Auto Express New Car Awards 2021
  • Najnoviji Hyundai-ev potpuno električni model takođe trijumfuje u kategorijama „Mid-Size Company Car“, „Premium Electric Car“ i „Design“
  • Hyundai TUCSON dobija najbolje priznanje za „ SUV srednje veličine“
  • Trijumf Hyundai i20 N u žestokoj kategoriji „Hot Hatchback“ povećava broj trofeja na šest
  • Stručnjaci Auto Express-a opisuju IONIQ 5 kao „sjajan automobil“, a TUCSON kao „savršen terenac za naše vreme“
  • i20 N nagrađen je za „snažno ubrzanje i sigurno rukovanje“
Offenbach, 6. jul 2021. - Hyundai Motor dominira nagradama za nove automobile koje dodeljuje Auto Express 2021. godine, osvojivši šest visoko plasiranih trofeja, uključujući nagradu za automobil godine za IONIQ 5. IONIQ 5 je takođe proglašen najboljim automobilom kompanije i dobio titulu Premium Electric Auto Express, kao i nagradu za dizajn. Pored toga, stručnjaci kompanije Auto Express prepoznali su Hyundai TUCSON kao najbolji SUV model srednje veličine, a Hyundai i20 N kao najbolji “hot” hečbek.
Svaki automobil koji se prodaje u Velikoj Britaniji stiče mogućnost da učestvuje u borbi za godišnju nagradu Auto Express New Car Awards, koja je prvi put dodeljena 1993. Nagrade dodeljuje Auto Express-ov iskusni žiri, kojim je predsedavao glavni urednik Steve Fovler .
„Kada smo prvi put videli Concept 45 koji je najavio IONIQ 5, znali smo da će serijski automobil biti nešto posebno“, komentarisao je Fovler. „IONIQ 5 pruža stil, kvalitet i sjajne performanse. Hyundai se već pokazao kao tehnološki lider u kategoriji električnih vozila, a IONIQ 5 ide korak dalje. To je sjajan automobil. "
 
IONIQ 5 odnosi titule: automobil godine, srednji kompanijski automobil, premium električni automobil i nagradu za dizajn
Hyundai IONIQ 5 futurističkog izgleda zasnovan je na Hyundai-evoj revoluciji Electric Global Modular Platform (E-GMP), koja pruža brže punjenje, povećan domet vožnje, vrhunsko upravljanje i veći unutrašnji prostor. Pored revolucije u održivoj mobilnosti, IONIQ 5 nudi i unutrašnjost koja pruža potpuno novo iskustvo vožnje i redefinisan prostor. Ekološki prihvatljivi materijali, poput ekološki obrađene kože i recikliranog najlonskog prediva, u velikoj meri se koriste u IONIQ 5.
U ponudi sa nizom električnih pogonskih sklopova i konfiguracijama pogona na dva i četiri točka, IONIQ 5 je u stanju da napuni od 10 do 80 procenata za samo 18 minuta. Takođe može da ubrza od 0 do 62 mph za samo 5,2 sekunde i pređe do 298 milja jednim punjenjem.
IONIQ 5 je krunisan i nagradom za revolucionarni dizajn za koji su glasali čitaoci Auto Express-a. Spoljašnjost IONIQ 5 evocira sećanje na Hyundai Poni, prvi serijski automobil kompanije, naravno sada potpuno modernizovanog izgleda. Unutrašnjost je okarakterisana kao „pametan životni prostor“, u kompletu sa ravnim podom i zavaljenim stolicama. Ovo omogućava nivoe komfora i fleksibilnosti koji nikada ranije nisu viđeni u ovom segmentu.
 
TUCSON proglašen za najbolji SUV srednje veličine
Ističući snagu koju daje čitavoj paleti Hyundai vozila, TUCSON-u je tim Auto Express-a dodelio nagradu za najbolje srednje veliko SUV vozilo.
Steve Fovler je rekao: „Hyundai TUCSON je savršen SUV za naše vreme“, a Auto Express žiri impresioniran je širokim izborom TUCSON-ovih efikasnih pogonskih agregata i opreme visokih performansi. Pored toga, osvojili su ih „enterijer koji je atraktivan, prostran i lak za upotrebu, visokokvalitetna oprema, kao i savršen komfor koji današnji vozači žele i trebaju“.
 
i20 N pobeđuje u kategoriji Hot Hatchback
Doživljaj vožnje u novom Hyundai i20 N inspirisan moto sportom odneo je bez sumnje prevagu u kategoriji Hot Hatchback u neverovatno jakoj konkurenciji.
„Hyundai-eva značka N brzo postaje neophodan dodatak za sve koji vole da voze“, komentarisao je Auto Express. „Potpuno novi i20 N je zabavan automobil - vruća kombinacija performansi koja će vam svaki put izmamiti osmeh na lice. Obožavamo snažno ubrzanje i sigurno rukovanje koji stvaraju doživljaj “old-school hot hatch-a”, uz savremenu Hyundai tehnologiju i kvalitet. “
 
Osvojene nagrade odražavaju Hyundai-evu posvećenost kvalitetu i inovacijama
„Presrećni smo što smo osojili 6 nagrada Auto Express-a. Proglašenje modela IONIQ 5 za automobil godine zajedno sa 3 pobede u drugim kategorijama, pokazuje koliko je Hyundai napredovao na svom pionirskom putu održive mobilnosti “, kaže Michael Cole, predsednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. „Sa IONIQ 5 smo krenuli u stvaranje jednog od najboljih svetskih električnih automobila - ni manje ni više. Reakcije naših kupaca, a sada i beskompromisnog žirija Auto Expressa, pokazuju da smo isporučili proizvod koji pobeđuje u industriji. “
"Naš i20 N takođe je trijumfovao nad najboljim rivalima osvajanjem trofeja Auto Express 'Hot Hatchback'. A posebno nam je drago što Auto Express žiri hvali kod i20 N izuzetan doživljaj zabavne vožnje, naprednu tehnologiju i primeren kvalitet, vrednosti koje čine suštinu Hyundai-eve performanse N brenda. “
„Hyundai TUCSON SUV osvaja još jednu veliku nagradu. Izjava Auto Express-a u kojoj opisuje Tucson kao „savršen SUV-a za naše doba“ zaista je velika pohvala. “
Hyundai osvojio ukupno 6 nagrada, IONIQ 5 proglašen za ‘Automobil godine 2021’
Hyundai TUCSON: moderan SUV sa mnogo mogućnosti izbora
Revolucionarni Hyundai TUCSON SUV pruža kupcima izbor između tri pogonska sklopa: hibrid, plug-in hibrid i blagi hibrid. TUCSON-ov stil je sofisticiran, ali robustan, performanse su savršeno uklopljene. Svaki TUCSON standardno je opremljen naprednim bezbednosnim funkcijama.
 
i20 N: “hot hatch” je zabavan za vožnju, ističe se izvanrednim performansama
Kao i svaki elitni model Hyundai N linije, i20 N je rođen u Namiangu, Hyundai Motorsportovom Globalnom centru za istraživanje i razvoj u Južnoj Koreji, a usavršen je na trkačkoj stazi Nurburgring Nordschleife u Nemačkoj. Odlikuje se snažnim benzinskim motorom sa turbopunjačem od 204 KS i mehaničkim diferencijalom sa ograničenim klizanjem. i20 N pruža zapanjujuće performanse i ultra okretno upravljanje na putu i stazi. Kao i svaki Hyundai model koji se prodaje u Velikoj Britaniji, i20 N dolazi sa petogodišnjom garancijom za neograničen broj pređenih kilometara, pet besplatnih godišnjih pregleda vozila i pomoći na putu. Cene se razlikuju u zavisnosti od tržišta.
 
O Hyundai Motor Europe HQ
Hyundai Motor Europe HK formalno je osnovan 2000. godine sa sedištem u Offenbachu, Nemačka. To je regionalno sedište odgovorno za preko 40 tržišta sa više od 3.000 prodajnih mesta, zauzimajući udeo od 3,6 procenata u 2020. godini (podaci ACEA). 75 procenata vozila koja Hyundai prodaje u regionu su modeli dizajnirani, konstruisani, testirani i proizvedeni u Evropi kako bi zadovoljili potrebe evropskih kupaca, a opslužuje ih široka evropska infrastruktura kompanije. To uključuje dve fabrike koje prvenstveno isporučuju vozila na tržište Evrope: u Češkoj i Turskoj.
 
Od januara 2021. Hyundai ima jedan od najmlađih asortimana bilo kog automobilskog proizvođača, sa gotovo svim modelima mlađim od 1 godine. Više od 75 posto Hyundai modela u Evropi sada je dostupno u elektrifikovanoj verziji, a kompanija planira da elektrifikuje celokupnu evropsku liniju do 2025. Pored toga, Hyundai je pionir u mobilnosti sa nula emisijom gasoa, uključujući i potpuno električni subkompaktni SUV KONA Electric, električno vozilo druge generacije NEXO sa gorivim ćelijama i nedavno lansirani električni IONIQ 5. U 2020. godini više od 13 procenata prodanih automobila Hyundai u Evropi, ili gotovo 60 000 jedinica, bili su vozila sa nultom emisijom gasova, što je Hyundai učinilo jednim od vodećih proizvođača u pogledu udela u voznom parku, kao i ukupne prodaje vozila sa nultom emisijom gasova u Evropi .
 
Hyundai nudi svoj jedinstveni petogodišnji paket neograničene kilometraže na svim novim automobilima koji se prodaju u regionu, pružajući kupcima petogodišnju garanciju bez ograničenja kilometraže.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.co.me koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.