Koliko dugo traje vaše svakodnevno putovanje?

Izračunajte broj dana putovanja na posao između punjenja.

67 km

KONA Electric

7

dana

između
punjenja

IONIQ Electric

4

dana

između
punjenja

Baš kao što postoji niz činilaca koji utiču na efikasnost u potrošnji goriva kod motora sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), uticaće kapacitet baterije, stil vožnje, spoljna temperatura, broj putnika, itd.


Kako da napunite vaše električno vozilo kod kuće.

Kada dođe do punjenja vašeg električnog vozila, vaše opcije će zavisiti od infrastrukture mesta gde živite.

Ako posedujete

Ako posedujete

Instaliranjem stanice za punjenje kod kuće možete značajno da smanjite vreme punjenja u poređenju sa punjenjem na utičnici u domaćinstvu. Kućna stanica za punjenje može biti montirana na zidu (u garaži) ili sama (napolju). Vaš Hyundai diler će vam pomoći da isplanirate podešavanja koja vam najviše odgovaraju. Punjenje električnog automobila deluje kao punjenje mobilnog telefona, uključite ga da se puni preko noći i dan započnete sa napunjenom baterijom. Takođe možete izabrati punjenje na običnoj utičnici, samo što će punjenje trajati duže. 

Ako iznajmite

Ako iznajmite

Možete razgovarati sa svojim stanodavcem o dobijanju dozvole za postavljanje zidne kutije u garaži ili na parkingu zgrade. Možda ćete sami morati da delimično ili u potpunosti snosite troškove, ali će vam možda i vladini grantovi biti na raspolaganju. Možete i da potražite javne stanice za punjenje u blizini vašeg stana, na pr. ispred supermarketa ili javnih ustanova. 

Kako da napunite vaše električno vozilo na poslu.

Kako da napunite vaše električno vozilo na poslu.

Mnoge kompanije već nude stanice za punjenje za svoje zaposlene i posetioce. I mnoge zemlje već nude poreske povlastice i grantove za njihovo instaliranje. Razgovarajte sa poslodavcem da vam na radnom mestu obezbedi stanicu za punjenje. 

Kako da napunite vaše električno vozilo na putu.

Kako da napunite vaše električno vozilo na putu.

Čim izaberete mrežu za punjenje (a to malo podseća na izbor operatera mobilne telefonije), vaša besplatna petogodišnja pretplata LIVE Services će vam u realnom vremenu prikazati informacije o stanicama za punjenje, poput lokacije, tipova konektora i dostupnosti (besplatna usluga LIVE Services je dostupna samo u kombinaciji sa navigacionim sistemom). Zato nikad nećete morati da gubite vreme u brizi da će vam se baterija sasvim isprazniti. 

Preko granica.

Slobodno istražite i razmislite o onomo što Hyundai električna vozila nude, pa vas molimo da autom pređete granicu. Ako vozite potpuno električno vozilo, važno je da isplanirate svoju rutu unapred, da biste mogli da uživate u šoljici kafe na odmorištu koje ima stanicu za brzo punjenje. I da biste učinili putovanje još prijatnijim, LIVE Services vam takođe donose u realnom vremenu informacije o stanicama za punjenje u drugim zemljama. Stanice za punjenje su dostupne širom Evrope i svakim danom njihov broj samo raste. 

Preko granica.
Zabavan za vožnju!

Zabavan za vožnju!

Električna vozila su obično opremljena reduktorom menjača sa jednom brzinom. To pruža glatku i tihu vožnju i gotovo momentalan odgovor.

I EV ubrzava iznenađujuće brzo. Samo zato što nemate benzinski motor sa 6 cilindara i turbo punjačem, to ne znači da je električno vozilo sporo. Električna vozila (EV) isporučuju trenutni obrtni momenat i impresivno ubrzanje. Uprkos dodatnoj težini koju ima baterija, električna vozila su brza i pružaju glatko i konstantno ubrzanje. 

Iako su brza i snažna, EV-a se kreću veoma tiho. Gume na putu i dalje stvaraju buku, kao i vetar oko  automobila, ali sam pogon na električnu energiju je relativno tih. To nam donosi mirnu i opuštajuću vožnju. 

Na kraju se sve svodi na to da je EV ipak samo automobil. I nema ničeg komplikovanog ili zastrašujućeg u tome da ga vozite. Ako umete da vozite konvencionalan automobil, možete da vozite i EV. 

www.hyundai.co.me koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.