Jasan i jednostavan inženjering.

Čisto električna vožnja otvara vrata čitavom novom svetu jednostavnosti. Putpuno električno kretanje znači oštro smanjenje broja pokretnih delova, glavnih izvora mehaničke buke i vibracija. IONIQ-ov električni motor snage 100kW je tiši od šapata. Ali, najbolje od svega je što je on suštinski jednostavniji, brži i pouzdaniji od konvencionalnog benzinskog motora i ima apsolutno nultu emisiju. Sistem regenerativnog kočenja skuplja energiju kočenja, koja bi u suprotnom bila izgubljena, koristeći je da napuni rezerve snage baterije. Sekvencijalni menjač sa ručicama na volanu (Paddle shifters) dozvoljava vozaču da prevaziđe defoltna podešavanja sistema eko pogona i da prikupi svu snagu za brže performanse zavisno od raspoložanja i potrebe u određenoj situaciji.

Jasan i jednostavan inženjering.

Sinhroni motor sa permanentnim magnetima

Pruža 100kW (120ks) čistog uživanja. Ovaj motor postiže perfektan balans visoke efikasnosti i velike snage. Ima najveći obrtni momenat od 30.1 kgfm (295 Nm), koji se isporučuje odmah i u potpunosti kad pritisnete papučicu gasa. Svakako, to je zabavnija strana vožnje električnog IONIQ-a.

Jedinica za kontrolu električne snage

Mozak koji upravlja električnim IONIQ-om je EPCU i on brine da sve radi kako treba. On radi tiho, iza scene, i izvršava veoma kompleksne zahteve koji upravljaju različitim električnim i elektronskim sistemima. Verovatno nikada nećete imati potrebe da znate za AC/DC inverter, DC-DC konverter niskog napona i Jedinicu za kontrolu vozila, ali ovi vitalni podsistemi su tu i svi zajedno rade u savršenoj harmoniji po direktivama EPCU.

Port za punjenje

Za maksimalnu fleksibilnost, port nudi izbor modova za punjenje: standardno ili brzo punjenje. Konektovanje kabla je osmišljeno da bude sigurno, bezbedno i jednostavno.

Kabl za punjenje In-Cable Control Box (ICCB)

Ovaj praktičan kabl se nalazi u prtljažniku i dozvoljava vam da punite električni IONIQ praktično bilo gde. Osmišljen je za povezivanje na standardnu zidnu utičnicu i napuniće IONIQ pomoću naizmenične struje u domaćinstvu.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.27MB Cjenovnik IONIQ Electric

Zakažite test vožnju/Zatražite ponudu

www.hyundai.co.me koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.