Povratak Šekltona

Nakon davne ekspedicije za prelazak Antarktika, Ernest Šeklton, pun radosti i ushićenja, vratio se kući bezbedno sa svojom grupom od dvadeset sedam hrabrih i neustrašivih mornara istraživača.

Uz Roanlda Amundsena i Roberta Skota, Ernest Šeklton je istraživač koji predstavlja herojsko doba istraživanja Antarktika (1895-1922). U toku ekspedicije (1914-1916), koja predstavlja prvi pokušaj u istoriji da se pređe Antarktik, Ernesr Šeklton i njegovi ljudi ostaju nasukani na santi leda 2 godine, ali uz sjajno rukovodstvo Šeklton je uspeo da sve članove svog tima bezbedno vrati kući.

Stotinu godina kasnije, Patrik Bergel, pra-unuk Ernesta Šekltona, ponovio je izazov prelaska Antarktika, u čemu mu je pomogao Hyundai.

Da bi automobil uspeo da preživi prelaz preko Antarktika, na temperaturama od -30ºC i niže, bile su potrebne ozbiljne preipreme.

Preko beskonačnog prostranstva snežnih visoravni, penje se na 3.000 metara nadmorske visine!

 Prvi SUV u istoriji koji je uspeo da pređe Antarktik - Santa Fe!

"Na kraju sam ispunio 100-godišnji san o putovanju na Antarktik dug 5.800 km, za koje je bilo potrebno 30 dana, sa pripremnim periodom od jedne godine i 100 godina čekanja, prevazilazeći granice vremena i prostora."


※Ukupna udaljenost: 5.800 km
※Trajanje rute: 30 dana
※Vozilo: Santa-Fe
※Ruta: Union Camp - Thiels Corner - South Pole - Amundsen Coast- McMurdo Sound

Pogledajte VIDEO

Više o modelu i tehničkim karakteristikama OVDE

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.co.me koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.